[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 583: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/phpbb/session.php on line 639: sizeof(): Parameter must be an array or an object that implements Countable
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4516: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3262)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4516: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3262)
[phpBB Debug] PHP Warning: in file [ROOT]/includes/functions.php on line 4516: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at [ROOT]/includes/functions.php:3262)
CQB-Team.com • Factory loads vs. Handloads
Page 1 of 1

Factory loads vs. Handloads

Posted: Sun Aug 15, 2010 12:39 pm
by jimothy_183
Which do you use and why?

Posted: Wed Aug 18, 2010 1:19 am
by Jack
Too much liability in hand loads.

Posted: Thu Aug 26, 2010 9:38 am
by jcheng14
handloading is fine for target // practice.


Non-cheap factory loads are a must for any real situation.

Re: Factory loads vs. Handloads

Posted: Thu Mar 31, 2011 9:12 pm
by Dramatikk
From my experience the making of the handloads are very time consuming, and if you are planning to use max loads to the cartidges, you have to be careful.
Otherwise the little extra accuarcy you gain by loading the ammunition your self is not worth it, if you are a operator in a entry team. The only operators that could have a advatage of using handloads, would be the operators in the sniper teams. The fact that you could fill all cartidges with the exact same amount of gun powder and use different types of gun powder to improve the bullet travel, all bullets would have the same way of travel. But not even handloads are fail proof, and could blow up the operators rifle because of bad inspection during the handloading process.

As mentioned before, in my eyes it is not worth the time it takes. Personally I mostly use factory loads, simply because it works just as well as handloads.

EDIT: My english is no fine. :lol: